Tudjátok, hogy mi jobb egy újszülött fotózásnál? Az, ha látom egy kismanó felcseperedését, életének meghatározó pillanatait.

Már azért is hálás vagyok, amikor egy szülő megajándékoz azzal a bizalmával, hogy egy pár napos babához – és ezáltal élete legintimebb pillanataihoz – közel enged, de ha ezek után a picúr egy éves szülinapja tájékán vagy egy nagyobb családi eseménykor újra megcsörren a telefonom, na az az, amikor kiugrik a helyéről a szívem örömömben.

gordi2
gordi4

Gordit és a szüleit volt szerencsém már többször fotózni, így Gordi eddigi életének nagyobb eseményeit lencsevégre kaphattam. Eszméletlen, hogy mennyire gyorsan nőnek a gyerekek, csak kapkodom a fejem a találkozásainkkor, hogy Gordi két találkozásunk között mennyit változott, fejlődött, okosodott. Gordi anyukájával a megismerkedésünk amúgy teljesen véletlenül egy internetes anyukás fórumon keresztül történt, még amikor pocakos volt, ennek hála én készíthettem az első képeket családjuk új tagjáról. Ezután pedig elindult a Gordi-lavina és családi ünnepléseken, szülinapokon stb. is kattintgathattam a masinám.

 

gordi newborn photo
gordinewborn

Azért szeretek nem csak enteriőröket, tárgyakat vagy reklámanyagokat fotózni, mert így igazi kapcsolat tud kialakulni köztem és a fotóalanyok között. Megismerhetem őket, belelátok a családi pillanataikba, megosztják velem a legörömtelibb és legéletszagúbb eseményeik, ami által sokszor úgy érzem, hogy én is – ha csak pár órára is – de a családjuk részévé válhatok. Rám is rám ragad a szülinapok vagy családi ünneplések felhőtlen jókedve, az egymás iránt érzett szeretet, a harmónia, a laza, otthoni hangulat, a szülők lopott egymásra pillantásaiból áradó öröm.

Ezek azok az impulzusok, amit semmilyen más szakmától nem tudnék megkapni. Ezek azok a momentumok, amiért megéri éjszakákon át retusálni. Ezek azok a pillanatok, amik feltöltenek és ezért 200%-on tudok pörögni egész évben. Ez az, amiért érdemes élni.

gordi4
gordi9

A legnagyobb öröm pedig az, hogy Gordi már nem sokáig pózol majd egyedül a kamerám előtt.. Pár nap és megérkezik a következő csöppség! Gyere Szonja, már nagyon várlak!

DSC_7936.jpg
gordi6
gordi7

Comment