IMG_5747.JPG

Maga a szó hordozhat magában örömet, bánatot, pozitív vagy negatív töltetet. Nekem a változás valami újat, valami jobbat, valami többet jelent. Új impulzust, felfrissülést, fejlődés utáni vágyat.

A képeimből már biztosan láttátok, hogy a fotózási stílusom megváltozott. Már nem olyan szögben, pózban és utómunkával tetszenek a képek, mint előtte. Ez jelenti természetesen azt is, hogy jobb lettem, fejlődtem a fotózásban, és jelenti azt is, hogy én magam is változtam. Mást látok szépnek, mint korábban. Korábban engem is rabul ejtett a média és a sajtó által közvetített „tökéletesség” iránti vágy. Úgy gondoltam, hogy a legjobb képet egy megfelelő stúdióban, egy tökéletes sminkben és hajban felvett pózban tudom rólad elkészíteni. Úgy gondoltam, hogy neked az fog a legjobban tetszeni.

 

Aztán valami megváltozott.

 

Természetesen nagyon büszke vagyok a stúdióban készült képeimre is és bizonyos alkalomhoz kell is egy megfelelő környezet, világítás vagy póz (például portréfotózás vagy újszülöttfotózás), de nem mindenhez. Sokan végig kísértetek a betegségemmel kapcsolatos utamon és küzdelmeimen, és ahogy annyi mindenkit, ez engem is megváltoztatott. Rájöttem, hogy nincs annál szebb dolog, mintha az őszinte, spontán pillanatokat tudom elkapni. Lehet, hogy a képen nem minden hajtincsed áll a legtökéletesebb pózban, de az az érzelem, ami az arcodon van, amikor például ránézel a gyermekedre, aki kimondja, hogy „anya”, vagy amikor életed szerelme egy spontán viccel megnevetett, na az az, amit érdemes megörökíteni. Van jobb dolog egy olyan fotónál, amire, ha ránézel eszedbe jut egy számodra fontos történet? Amit, ha megpillantasz a faladon mindig melegség tölti el a szíved?

BeFunky Collage-35.jpg

Nekem nincs, éppen ezért választottam a „lifestyle” fotográfusok útját. Ez hasonló változás lehet, mint egy kamaszlánynál, aki azt hiszi kezdetben, hogy csak akkor szép, ha fél kiló smink van rajta, aztán ahogy nővé válik rájön, hogy nem a vakolaton van a hangsúly, hanem valami egész máson.

 

DSC_4271 copy.jpg

Ha tehetem a fotózásokat kiviszem a természetbe, az otthonotokba, vagy egy közös utazásra invitállak benneteket, láthatatlanul próbálok jelen lenni, és elcsípni az őszinte és igazi pillanataitokat. Nem szeretem megmondani, hogy milyen pózban vagy hogy hogyan nézz, inkább pici irányítással (pl. vedd ki az arcodból a hajad) próbálok segíteni, hogy a fotókon látszódj, de még természetes maradj. Ebben a rohanó és tényleg őrült világban sokkal jobban szükségünk van arra, hogy a boldog pillanatainkra emlékezzünk, emlékeztessük magunkat, mert hajlamosak vagyunk ezekről megfeledkezni és robotként darálni a hétköznapok feladatait. Ehhez tudok neked segítséget nyújtani, mert megörökítem azt a pillanatot, amire mindig emlékezni szeretnél. Szóval, ha ilyen fotókra vágysz, keress bátran!

BeFunky Collage-3.jpg

Ölelés,

Noya

0-02-05-1a0030395b4aca4d375960f75169b51e06171d63602d8e4418507a57e1919d09_full.jpg

Comment