A csodavilág neve: Sáo哨

Comment

A csodavilág neve: Sáo哨

Az a megtiszteltetés ért, hogy lehetőségem nyílt fotókat készíteni egy igazán különleges és magával ragadó ázsiai étteremben, a Sáo哨-ban. Az éttermet hárman álmodták meg Nguyen Thuy Phuong, Luu Anh Tuan, Wang Song Tao.
Engem, mikor megérkeztem Phuong fogadott, akit kifaggattam arról, hogy honnan jött az étterem ötlete. Elárulta, hogy igazából ezzel mind a hármuk régi álma vált valóra, számukra ez a munka az igazi szerelemgyerek. Az étteremnyitás gondolata előtt is már régóta barátok voltak és megszállotjai a gasztronómiának, így hamar megszületett az elhatározás. Az étterem dizánja egyértelműen mutatja, hogy művészi vénával bírnak a tulajdonosok, a berendezés és a milliő tényleg elrepíti az embert egy ebéd vagy vacsora erejéig Ázsiába. A hangulat családias és a baráti, a kaják különlegesek, az ízek intenzívek és frissek, a személyzet mosolygós.

Külön öröm, hogy itt készíthettem képeket, egyrészt a hely szépsége miatt, másrészt mert imádom, ha ilyen sikeres emberekkel találkozhatok, mint Phuong, aki barátaival együtt meg merte valósítani az álmát és hitt magában. Nekem is egy álmom vált valóra, amikor elkezdtem hivatásszerűen a fotózással foglalkozni, ami nem kétség életem egyik legjobb döntése volt.

Ha az ember szereti, amit csinál vagy azt csinálja, amit szeret és kellő energiát, munkát, odaadást és alázatot párosít mellé, akkor nem csak boldogan fog az év legtöbb napján ébredni, hanem mind egyéni, mind vállalati sikereket érhet el, mint ahogy ez a példa is mutatja.

Én ezzel a pár képpel kívánok mindenkinek Boldog Holdújévet! :)

Noya

Comment

4 fontos kérdés (és válasz) az újszülöttfotózás előtt...

Comment

4 fontos kérdés (és válasz) az újszülöttfotózás előtt...

Végre eljött a várva várt pillanat... 

A világ legnagyobb csodája egy baba. Egy gyermek születése egyedi és megmásíthatatlan élmény függetlenül attól, hogy először, másodjára vagy sokadjára éli azt át az anyuka, vagy egy ilyen képek megörökítésével foglalkozó fotós. Az első napok meghitt közelsége, a mindent átjáró harmónia, meghatottság és melegség, a kis jövevény finom illata, puha bőrének érintése örökre bevésődik a szülők fejébe. Ezek a pillanatok azok egy szülő életében, amiket érdemes egy újszülött fotózás keretében megörökíteni, a megismételhetetlen csodát képekbe zárni.

Ez a fajta fotózás igényli a legnagyobb odafigyelést és szervezést, cserébe viszont garantáltan az egyik legszebb emlék, amit átélhet egy szülő.

A kicsi jövevénynek a világot jelenti az édesanyja, az ő megnyugtató közelsége és érintése. Már ilyen pöttöm korában is érzi és igényli édesapja védelmező ölelését. Ezt a meghitt időszakot tudom megörökíteni számotokra képeimen, ha már rögtön a kórházból való hazatérést követő néhány napra tervezzük meg a fotózást.

A piciknek is ez a legideálisabb időpont, hiszen ekkor még gyakran átalusszák az egész fotózást, sokszor még az átöltöztetést is. :-)

Ha ez a Te babád esetében mégsem így lenne, és esetleg nyűgös hangulatba kerülne, megéhezne, vagy peluscserére szorulna, az sem gond, hiszen kellő időt biztosítok a ráhangolódásra és a fotók közötti felkészülésre, esetleges szünetekre.

Kell kellékeket hoznom magammal a fotózásra?

Igen, hiszen így lesz igazán emlékezetes. Egy saját kedvenc rugdalózót és egy kis takarót mindenképp szeretnék, hogy használjunk a saját ruhatárotokból. Emellett természetesen én is készülök kellékekkel a fotózásra: hajpántokat, kendőket, puha anyagokat viszek magammal, amikből közösen választjuk ki a nektek tetszőket. Természetesen, ha megálmodtál egy konkrét szettet, vagy a kórházból hazahozott ruhában szeretnéd gyermeked megörökíteni, akkor bármi ilyenre nyitott vagyok.

Hol és hogyan készülnek a fotók?

A fotózás minden esetben az otthonotokban történik, ilyen kicsi babát még nem lehet kitenni idegen környezetnek. Fontos, hogy az adott helyiségben elég meleg legyen ahhoz, hogy egy kis pelustakaróban, vagy akár meztelenül is fényképezhessem a kisbabát, mivel hőérzetük ilyenkor még teljesen más, mint a felnőtteké. Az újszülöttek esetében mindig természetes fénnyel dolgozom, nem használok sem vakut, sem lámpákat, ezért a munkám egyik legfontosabb összetevője az ablakból érkező fény. Tehát otthonotokban érdemes azt a helyiséget kijelölni a fotózásra, ahol a legnagyobb fény van, illetve lehetőleg pasztell vagy natúr színek.

Miért kell ennyire hamar fotózni?

Az első napok izgalma és újdonsága közé sokszor aggodalom is vegyül, sok anyukában felvetődik a kérdés, hogy mindent jól csinál-e. Kezdeti nehézségek ide vagy oda, az újszülött fotózás ideális időpontja a kisbaba életének első 10, maximum 13. napja. Később is lehet természetesen a babát fotózni, de neki és nekünk is a legideálisabb a születését követő első két hét. Később már nem alszik olyan sokat, így kényelmetlenné válhat neki anyu-apu folytosnos ölelése és puszilgatása. A másik oka annak, hogy ekkor szokás az újszülött fotózást lebonyolítani, mert a csöppségek olyan szempillantás alatt változnak meg, hogy ha azt az igazán újszülött kis babapofit szeretném lencsevégre kapni, akkor azzal bizony igyekezni kell. :)

Meddig tart egy újszülött fotózás?

Egy-egy póz akár több időt is igénybe vehet, kapkodni semmi esetre sem szeretek és a pici is nagyon megérzi a feszültséget. Ezért kérlek légy türelemmel, úgy szervezzük meg az időpontot, hogy kellő idő legyen a képek elkészítésére. Fontos a meleg helyiség, a nyugodt légkör és a legfontosabb a TELI babapocak. :) Ha ezek megvannak akkor a pici nyugodt lesz, és mély álomba szenderülve fogja kattintgatásokat fogadni. A fotózás közben a kisbabád megetetheted, mivel első helyen a baba pocija és nyugalma áll. A fotózás időtartama nagyjából 2-3 óra, így biztosíthatlak, hogy mindenre jut majd idő.

Minden esetben először a baba igényeit, érdekeit és biztonságát veszem figyelembe, csak olyan képeket készítek, amit ő is enged, ami a komfortzónájába belefér. 

Újszülött fotózás csomag tartalma:

- 2- 3 óra újszülött fotózás az otthonotokban (természetesen Ti is szerepeltek majd a képeken!)

-30 retusált, nagy felbontású fotót adok át digitálisan, illetve az összes jól sikerült nyers képet is megkapod.

-  biztosítok kiegészítőket (kis ruhák, fejpántok és újszülött sapik és még sorolhatnám mennyi minden más... :))

Te is szeretnél profi újszülött képeket a babádról?

További kérdés esetén írj nekem egy üzenetet, ami után én visszahívlak és megbeszéljük a részleteket. Nagyon várom a megkeresésed!

Most pedig akkor következzenek a kis cukiságok..

Comment

Kismama fotózás kérdezz-felelek

Comment

Kismama fotózás kérdezz-felelek

Miért érdemes részt venni egy kismama fotózáson?

Ilyen pillanat jó esetben is csak párszor adatik meg egy nő életében. Életed egyik legboldogabb pillanata pedig mindenképp megörökítésre vár. A kismamákról készített fényképeknek különleges a kisugárzása, ilyenkor az áldott állapotban lévő nő ragyog, tekintete várakozással teli, saját magával és párjával is harmóniában van.

A kismama fotózás segít megörökíteni ezeket az egyedi, meghitt, különlegesen boldog és megismételhetetlen pillanatokat. Sok „ex-kismámtól” érkezik olyan visszajelzés, hogy melengető érzés időről-időre újra elővenni a róla ebben az áldott állapotában készült képeket, mert azok nézegetésekor elönti őt e boldogság, visszaidéződnek a babavárás legszebb pillanatai.

A kismama fotózás során készült képek pedig nem csak neked, mint leendő anyukának szívmelengető emlék, hanem egyrészt a babanaplók elengedhetetlen kellékei is, másrészt a képekből összeállított válogatás a leendő apuka, nagyszülők vagy barátok megajándékozására is tökéletes.

Gyermeked felcseperedése után pedig neki is büszkén megmutathatod a fotózáson készült képeket, és elmesélheted neki: milyen is volt, mit éreztél, mikor még gondtalanul úszkált a hasadban.

 

Melyik a legalkalmasabb időpont a fotózásra?

A kismamák fotózását a várandósság 32-36. hete között ajánlom a leginkább. Természetesen szívesen fotózok kismamát ezt megelőzően, vagy akár az utolsó pillanatokban, pár nappal a szülés előtt is, de tapasztalataim szerint ez az a periódus, ami a kismamáknak is a legkényelmesebb, amikor a legszebb formájú, már kellően látható méretű a pocakjuk, valamint amikor a legelégedettebbek kinézetükkel.

Hol történik a fotózás?

A fotózásra sort keríthetünk, ahol csak szeretnéd! Szívesen elmegyek otthonodba, ha fontos, hogy az otthoni környezetben légy megörökítve, de tudsz választani műtermeim közül, illetve csodás helyszínek várnak minket szabadtéren is.

Stúdiók, amik közül választani tudsz: Ndustrial Studio, The Rooms....

Szabadtér: Budapest és 10.000 km-es vonzáskörzete :D

 

Mit kell hoznod magaddal a fotózásra?

Legfőképp magadat és persze azokat, akik jelenléte fontos számodra az általad készült képeken. Én pedig gondoskodom róla, hogy sok-sok gyönyörű darabom közül tudj válogatni. Ettől független szeretem, ha hozol magaddal is egy-két személyes ruhadarabot, fehérneműt, "nagyitól" kapott kiscipőt, kisnyulat, mert ettől lesznek a képek igazán személyesek... :)  

Mit tartalmaz a kismama fotózás csomagom?
 

-2 órás fotózás fotóstúdióban vagy szabadtéren (hozd el a párod, de szívesen fotózlak nagyobb gyermekeiddel vagy barátnőiddel együtt is)

- 2-4 átöltözés (Felpróbálhatod a stúdióban található összes kismama ruhámat is, illetve, ha van egyéni elképzelésed akkor igyekszem azokat a kellékeket is beszerezni Neked.)

- 30 retusált fotót adok át digitálisan, illetve a jól sikerült nyers képeket is letöltheted egy online felületről

A fotózáshoz sminkes és fodrász szolgáltatást is igényelhetsz.

Te is szeretnél pocakos fotókat?

Tudom, hogy sok-sok kérdés fogalmazódott meg még benned a fotózást illetően.

Ezért inkább arra kérlek, hogy bátran keress meg írásban és visszahívlak megbeszélni a részleteket, sőt akár személyesen is tudunk egyeztetni, így biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a közös hangot és olyan képeket tudok készíteni rólad/rólatok, amilyeneket elképzeltél.

Munkám a szenvedélyem, így szeretem a fotózásokat is egyénre, stílushoz igazítani, hiszen sosincs két ugyanolyan kismama, illetve ugyanolyan fotózás... 

Beszéljenek tovább akkor a képeim... jó nézelődést kívánok! :)

 

Comment

Végre...valami elkezdődött... :)

Comment

Végre...valami elkezdődött... :)

Sziasztok! 

Elkészült végre az új álom weboldalam, amivel elindítom végre a blogomat is (páran már beszólogattak így is már, hogy online marketinges lévén mi az, hogy nincs ilyenem... tudom tudom...csak kár, hogy egy nap 24 órából áll...).

NA, de....döbpörgés és hangos sikítás...  megszületett az első posztom... :D

El sem hiszem amúgy, hogy ez mind a saját kezem munkája. :D Rengeteged dolgoztam ezen, de majd elmondjátok Ti, hogy érdemes volt-e ennyi energiát beletennem-e vagy sem :D Várom majd a kommenteket bármilyen formában. :D

Ölelés!

Noya

photobooth (2 of 3).jpg

Comment