Végre eljött a várva várt pillanat... 

A világ legnagyobb csodája egy baba. Egy gyermek születése egyedi és megmásíthatatlan élmény függetlenül attól, hogy először, másodjára vagy sokadjára éli azt át az anyuka, vagy egy ilyen képek megörökítésével foglalkozó fotós. Az első napok meghitt közelsége, a mindent átjáró harmónia, meghatottság és melegség, a kis jövevény finom illata, puha bőrének érintése örökre bevésődik a szülők fejébe. Ezek a pillanatok azok egy szülő életében, amiket érdemes egy újszülött fotózás keretében megörökíteni, a megismételhetetlen csodát képekbe zárni.

Ez a fajta fotózás igényli a legnagyobb odafigyelést és szervezést, cserébe viszont garantáltan az egyik legszebb emlék, amit átélhet egy szülő.

A kicsi jövevénynek a világot jelenti az édesanyja, az ő megnyugtató közelsége és érintése. Már ilyen pöttöm korában is érzi és igényli édesapja védelmező ölelését. Ezt a meghitt időszakot tudom megörökíteni számotokra képeimen, ha már rögtön a kórházból való hazatérést követő néhány napra tervezzük meg a fotózást.

A piciknek is ez a legideálisabb időpont, hiszen ekkor még gyakran átalusszák az egész fotózást, sokszor még az átöltöztetést is. :-)

Ha ez a Te babád esetében mégsem így lenne, és esetleg nyűgös hangulatba kerülne, megéhezne, vagy peluscserére szorulna, az sem gond, hiszen kellő időt biztosítok a ráhangolódásra és a fotók közötti felkészülésre, esetleges szünetekre.

Kell kellékeket hoznom magammal a fotózásra?

Igen, hiszen így lesz igazán emlékezetes. Egy saját kedvenc rugdalózót és egy kis takarót mindenképp szeretnék, hogy használjunk a saját ruhatárotokból. Emellett természetesen én is készülök kellékekkel a fotózásra: hajpántokat, kendőket, puha anyagokat viszek magammal, amikből közösen választjuk ki a nektek tetszőket. Természetesen, ha megálmodtál egy konkrét szettet, vagy a kórházból hazahozott ruhában szeretnéd gyermeked megörökíteni, akkor bármi ilyenre nyitott vagyok.

Hol és hogyan készülnek a fotók?

A fotózás minden esetben az otthonotokban történik, ilyen kicsi babát még nem lehet kitenni idegen környezetnek. Fontos, hogy az adott helyiségben elég meleg legyen ahhoz, hogy egy kis pelustakaróban, vagy akár meztelenül is fényképezhessem a kisbabát, mivel hőérzetük ilyenkor még teljesen más, mint a felnőtteké. Az újszülöttek esetében mindig természetes fénnyel dolgozom, nem használok sem vakut, sem lámpákat, ezért a munkám egyik legfontosabb összetevője az ablakból érkező fény. Tehát otthonotokban érdemes azt a helyiséget kijelölni a fotózásra, ahol a legnagyobb fény van, illetve lehetőleg pasztell vagy natúr színek.

Miért kell ennyire hamar fotózni?

Az első napok izgalma és újdonsága közé sokszor aggodalom is vegyül, sok anyukában felvetődik a kérdés, hogy mindent jól csinál-e. Kezdeti nehézségek ide vagy oda, az újszülött fotózás ideális időpontja a kisbaba életének első 10, maximum 13. napja. Később is lehet természetesen a babát fotózni, de neki és nekünk is a legideálisabb a születését követő első két hét. Később már nem alszik olyan sokat, így kényelmetlenné válhat neki anyu-apu folytosnos ölelése és puszilgatása. A másik oka annak, hogy ekkor szokás az újszülött fotózást lebonyolítani, mert a csöppségek olyan szempillantás alatt változnak meg, hogy ha azt az igazán újszülött kis babapofit szeretném lencsevégre kapni, akkor azzal bizony igyekezni kell. :)

Meddig tart egy újszülött fotózás?

Egy-egy póz akár több időt is igénybe vehet, kapkodni semmi esetre sem szeretek és a pici is nagyon megérzi a feszültséget. Ezért kérlek légy türelemmel, úgy szervezzük meg az időpontot, hogy kellő idő legyen a képek elkészítésére. Fontos a meleg helyiség, a nyugodt légkör és a legfontosabb a TELI babapocak. :) Ha ezek megvannak akkor a pici nyugodt lesz, és mély álomba szenderülve fogja kattintgatásokat fogadni. A fotózás közben a kisbabád megetetheted, mivel első helyen a baba pocija és nyugalma áll. A fotózás időtartama nagyjából 2-3 óra, így biztosíthatlak, hogy mindenre jut majd idő.

Minden esetben először a baba igényeit, érdekeit és biztonságát veszem figyelembe, csak olyan képeket készítek, amit ő is enged, ami a komfortzónájába belefér. 

Újszülött fotózás csomag tartalma:

- 2- 3 óra újszülött fotózás az otthonotokban (természetesen Ti is szerepeltek majd a képeken!)

-30 retusált, nagy felbontású fotót adok át digitálisan, illetve az összes jól sikerült nyers képet is megkapod.

-  biztosítok kiegészítőket (kis ruhák, fejpántok és újszülött sapik és még sorolhatnám mennyi minden más... :))

Te is szeretnél profi újszülött képeket a babádról?

További kérdés esetén írj nekem egy üzenetet, ami után én visszahívlak és megbeszéljük a részleteket. Nagyon várom a megkeresésed!

Most pedig akkor következzenek a kis cukiságok..

Comment